Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineDružabno srečanje ob Kolpi v Gribljah 26.08.2006

Avgust, dopusti  se bližajo h koncu. To je že tradicija društva, da ob koncu avgusta pripravi piknik. Tudi letos je bil in sicer 26. avgusta

smo se ponovno zbrali v Gribljah. Tudi jaz sem se ga udeležila, brez tega v mojem življenju ne gre več. Čeprav normalno slišim, imam občutek, da včasih rabim aparat. To pa je že druga zgodba.
Tudi letos smo se zbrali pod šotorom ob Kolpi. Spremljal nas je zvok žuborenja Kolpe, nedaleč stran ptičje petje.
Začetek piknika je bilo ob enajsti uri z golažem. Tudi med jedjo nismo mogli biti tiho. Vzdušje je bilo tako, kot vedno. Imeli smo občutek, kot da se nismo videli že par let. Veliko tem se nabere ob moji mesečni odsotnosti. Med nami sta bila tudi zakonca Semec. Njiju sem bila zelo vesela. Tako mlada sta. Gospod pri 91 letih, gospa pri 85 letih. Pa tako gibčna in nasmejana sta. Spoštujem ju kot vse starejše.
A kljub temu so manjkali nekateri znani obrazi. Med njimi tudi naša sekretarka Vesela Banič.
Začetek piknika je bil bolj klavrn, imela sem občutek, da se nobenemu ne bo nič dalo. Zato pa je bilo pozneje super. Nekaterim ni bilo prav, ker je Slovenija izgubila v košarki. Fantje, fantje! Šport je šport! Nekateri so bili aktivni v odbojki, v ročnem nogometu, nekateri v bandbintonu, v nogometu, v kegljanju, v risanju, nekateri pa preprosto ob pijači. Vsak si je našel svoje! Novost na pikniku pa je bil rafting. Za nekatere je bilo to prvič, za nekatere pa ne. Dejali so, da je bilo super in če bi lahko, bi to še enkrat ponovili. Jaz žal nisem poizkusila, čeprav je to moja želja, odkar sem prestopila prag polnoletnosti. Nisem hotela obremenjevati moje poškodovane roke. To mi je bilo dovolj, da so raftarji do cilja prišli nasmejani, polni energije. Pa kdaj drugič!

Brez kamere, fotoaparata v današnjem času več ne gre. Lastnik kamere je nekatere spravil do živčnega zloma. Da bi kdo njega snemal, to pa ne. Raje se je skril. Ja, to pa je tipično za mojega očeta Vladimirja.

Sestradani od raftinga so veslači odšli na malico. Naše želodčke je potešilo meso na žaru. Klepet po malici se je nadaljeval. Nekateri so odšli domov zaradi drugih obveznosti. Nekateri pa smo še ostali, se smejali in zabavali na svoj način.

Kastelec Katarina

010203040506

070810111213

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2019 podarili 0.5 % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb

   Mirna peč

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 200 gostov in ni članov .