Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineMednarodni dan gluhih v Tržiču

V sotočju Bistrice in Mošenika najdete mesto Tržič, kjer si narava in tradicija podajata roko. Ena od glavnih značilnosti

Tržiča je velika pokritost z gozdom. Njihova lepota in skrivnostnost pa že od nekdaj privabljata ljubitelje narave.Samo mesto Tržič leži ob stari rimski poti, ki pelje iz Ljubljane mimo Kranja preko prelaza Ljubelj v Avstrijo.

Mesto je razpotegnjeno ob koncu dveh dolin - Spodnje Dolinske in Šentanske. Izrazito alpsko podnebje, ki prevladuje v občini se kaže v prijetno hladnih poletnih večerih, sneg v hribih pa se obdrži do pozne pomladi, kar nudi idealne pogoje za zimske športe. Tržiška pokrajina je s svojimi gozdovi in planinskimi tratami ter z bogato naravno in kulturno dediščino mikavna za vsakogar, ki si želi oddiha sredi tihih naravnih lepot, na daljših turah ali krajših izletih.

V zgodovinskem mestu Tržič je bila slavnostna akademija ob Mednarodnem dnevu gluhih. Taktirka organizacije mednarodnega dneva je bila v rokah Medobčinskega  društva gluhih in naglušnih Gorenjske AURIS Kranj, ki je ob tej priložnosti s svojim kulturnim programom počastilo 55 let delovanje svojega društva s sedežem v Kranju. V mestu Tržič imajo svojo pisarno in delujejo kot podružnica. Slavnostni govornik je bil direktor direktorata g. Cveto Uršič (Ministrstvo za delo družino in socialne zadeve; Direktorat za invalide). Svoj pečat so dodali tudi člani gledališke skupine »Tihe stopinje« , folklorna skupina »Veselje« iz Mestnega društva gluhih Ljubljana in pihalni orkester Tržič.

Naša mala četica iz društva gluhih in naglušnih Dolenjske in Bele krajine se je pridružila večji četici iz društva gluhih in naglušnih Posavja Krško. Medsebojno druženje je prineslo veliko smeha.

Vladimir Kastelec

010203040506

070809

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2019 podarili 0.5 % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb

   Mirna peč

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 89 gostov in ni članov .