Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineInovacija, ne diskriminacija tudi v Gribljah 2010

V nedeljo, 29.8 .je društvo organiziralo tradicionalno srečanje gluhih, naglušnih, svojcev in drugih v Gribljah v Beli krajini. 

Tokrat ne bomo veliko pisali, saj bodo fotografije povedale vse. Bilo je skoraj 60 prijavljenih, staro in mlado, otroci, invalidi, še bolj pomembno pa je, da so bili ljudje dobre volje, optimisti, športno aktivni, družabni, da smo se med sabo informirali, si izmenjali izkušnje, potožili o problemih. In teh je veliko. Zaskrbljujoča je brezposlenost, še posebej v družinah z šoloobveznimi otroci in s študenti, med starejšimi, brez svojcev, bolnimi in z drugimi invalidnostmi. Društvo pomaga po svojih močeh, seznanili smo tudi Zvezo gluhih in naglušnih Slovenije, ki pa še ni odreagirala. Odgovor, da so za to merodajne druge državne institucije ne sprejmemo. Želimo si konstruktivnega dialoga in načrtovanje fonda tudi pri Zvezi, da bi pomagal ljudem, ki se znajdejo v hudi stiski, hitro in neposredno, vsaj dokler se ne zaženejo državne institucije.

Zahvaljujem se vsem, ki ste prišli, kljub določenim težavam, saj vemo koliko vam pomeni komunikacija in druženje s sebi enakimi.

Zahvaljujemo se sponzorjem za razumevanje in prijaznost, da so prispevali izdelke, promocijski material za nagradne igre in druge aktivnosti in sicer Revoz d.d., Novo mesto, Ljubljanske mlekarne d.d., Ljubljana, Hranilnica Lon d.d., PE Novo mesto, Kmetijska zadruga Trebnje, Muller Novo mesto. Hvala članom in sorodnikom, da so pomagali pri aktivnostih za nagrade, za neutrudno snemanje predsedniku Vladimirju in Bojanu, Petri za vodenje družabnih tekmovanj, Sabini za likovne delavnice. Društvo je pomagalo vsem brezposlenim, ki so si želeli udeležbe in njihovim otrokom. Ne želimo spodbujati diskriminacijo in omejevati brezposlene in tiste, ki si lahko privoščijo druženje. Brezposleni članici pa smo na njeno veliko presenečenje podarili GSM z WEB kamero za boljšo komunikacijo.

Lepo vreme, dobra volja, reka Kolpa, dobra hrana, potica in druge dobrote, cviček in metliška črnina, vrtiljak za otroke in odrasle, prenovljeno gostišče in prijazno osebje, celodnevne dejavnosti in tekmovanja so vse napolnila z radostjo, veseljem in dalo moči za dober začetek šolskih obveznosti, službe, za tiste ki jo še imajo, za starejše pa material za razmišljanje do naslednjega srečanja ob novem letu.

Vesela Banić

010203040506

070809101112

13

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2019 podarili 0.5 % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb

   Mirna peč

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 386 gostov in ni članov .