Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineFotografska delavnica 2010

Izobraževanje je bilo organizirano v sklopu projekta Regijski NVO center, ki se financira iz Evropskega socialnega sklada.

Sam sem bil predlagan kot mlad član, da se naučim fotografirati, naložiti posnetke in jih obdelati ter oblikovati z računalniškim programom za potrebe društva.

 Delavnica je potekala 7. januarja in 25. februarja v Društvu paraplegikov v organizaciji Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto. Na prvi delavnici sem se veliko naučil o osnovah fotografiranja. Borut Peterlin, vodja delavnice in vrhunski priznani slovenski fotograf, nam je razložil funkcije fotoaparatov, vrste in kakovost fotoaparata ter na kaj biti pozoren za kvalitetno fotografijo. Na prvi delavnici je bila z menoj tudi sekretarka Baničeva, ki mi je občasno razložila in še enkrat povedala snov, ki mi ni bila jasna. Na drugi delavnici pa sem imel FM sistem, s katerim sem lahko samostojno sledil predavanju. Namen druge delavnice je bil praktično fotografiranje izven učilnice, nato pa smo te posnetke naložili na računalnik in jih obdelali s programom Photoshop (kako pomanjšati sliko, ostrino, ..). Užival sem, se učil, nabiral izkušnje. Zanimivo pri fotografiranju mi je bilo napr. ko sem ujel avtomobil, ki je bil v vožnji. Res sem zelo zadovoljen, da sem imel priložnost sodelovati na takšni delavnici. Veliko sem se naučil, bilo je zanimivo, sam bom pridobljeno znanje izkoristil za pomoč v društvu. Hvaležen sem društvu in organizatorju za novo izkušnjo.

Zahvala gre tudi Borutu Peterlinu, ki je delil svoje bogate izkušnje z nami. Še toliko bolj, ker nam je ob 50 letnici društva posodil fotografije otrok, operiranih za polžkov vsadek, iz zagrebškega Suvaga za razstavo v KC Janez Trdina.

Bojan Ćustić

01020304

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2019 podarili 0.5 % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb

   Mirna peč

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 252 gostov in ni članov .