Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineMednarodni dan gluhih v Ljubljani

Ljubljana, občina po meri invalidov, je bila letos gostiteljica prireditve ob mednarodnem dnevu gluhih in 80. obletnici

delovanja gluhih z motom Vse je v naših rokah. Na vsakem kotičku od centra mesta, Tivolija, Kino Šiške, dvorane Arena, obrežja Ljubljanice do Ježice, smo lahko videli govorico rok in slušne aparate ter občutili strpnost in razumevanje mimoidočih. To je bil dan z dodano vrednostjo in prispevek k jezikovni raznolikosti.

Dolenjci smo se odpravili iz Novega mesta zjutraj, da bi se udeležili sprejema pri županu Zoranu Jankoviču, nekateri pa so odšli na kavico na nebotičnik in si s ptičje perspektive ogledali mesto. Organizatorji so nas prijetno presenetili z vožnjo po Ljubljani s turističnim vlakcem. Iz nagovora župana in predsednice Zveze DGN Slovenije, ge. Fride Planinc se je dalo razbrati, da društvu in Zvezi MO Ljubljana stoji ob strani, jih finančno izdatno podpira, društvu ureja okolico in varen ter osvetljen pristop do njega ter sofinancira programe in del urejanja notranjih prostorov društva.

Takšne podpore s strani občine si želimo tudi mi, saj smo edini, ki kvalitetno zagotavljamo programe gluhim in naglušnim v naši regiji, v Ljubljani z okolico pa delujeta kar 2 društva.

Čestitamo za prejeto priznanje DGN Ljubljana za dolgoletno in požrtvovalno delovanje za gluhe, naglušne in gluho slepe s strani MO Ljubljana.

Kulturni program je bil raznolik in prijeten, nagovori župana in predsednika Danila Turka pa milozvočni za naša ušesa, za gluhe pa prevajani v znakovni jezik. Predvsem je bilo treba večkrat poudariti, da država o invalidih ne sme odločati nič brez sodelovanja invalidov.

Dovolj časa smo imeli si z vodičem ogledati Ljubljano še z žabje perspektive, s plovbo na ladjici po zeleni Ljubljanici.

Izčrpani od sonca, kulturno in turistično nahranjeni, smo prispeli na Ježico, da si tam napolnimo še želodčke ter se srečamo z znanci, sošolci, prijatelji iz vse Slovenije.

Bil je lep in sončno obarvan jesenski dan, ki so ga gluhi in naglušni Slovenije maksimalno izkoristili na svoj praznik, polepšali s srečelovom, glasbo in dolgim klepetom v noč. Kajti naslednja priložnost množičnega druženja bo šele čez eno leto v Krškem.

Vesela Banić

Foto

 

SLIKOVNA GALERIJA

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2019 podarili 0.5 % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb

   Mirna peč

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 121 gostov in ni članov .