Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineDržavno prvenstvo gluhih v orientacijskem teku v Avstriji

Avstrijsko Državno prvenstvo gluhih v orientacijskem teku  je potekalo letos 27. in 28. aprila v Gradcu. Tekmovanje je bilo mednarodno,

saj se ga je udeležilo okoli 30 športnikov iz Avstrije, Italije in Slovenije. Slovenske barve smo zastopali Vladan Vukajlovič, Petra Šiler ter Pavel in Marjana Rejec.

Prvi dan, v soboto smo se pomerili na srednjih progah ob vznožju Schokelsa v kraju Stenzengreith. Proga je potekala skozi zaraščen gozd po zelo razgibanem terenu. Ženske smo tekmovale na progi dolgi 3,1 km, moški pa 4,1 km. Med desetimi tekmovalkami je  Petra dosegla 4. mesto, skoraj za njo se je uvrstila Marjana na 6. mesto. Pri moških je bila številčnejša udeležba. Pavel je dosegel 7. mesto Vladan pa 11. mesto izmed 16 tekmovalcev.
Drugi dan nas je čakal sprint po mestu Gradec. Tekma je potekala na območju Rosenhain. V tem območju sta tudi vrtec in osnovna šola Afritsch, kjer že vrsto let uspešno izvajajo učne programe za osebe z okvaro sluha.
Ženske smo morale preteči 2,0 km, moški pa 2,3 km. Proga je bila zelo zanimiva. Tekli smo skozi park, gozd, mimo nasadov vrtnic in malega jezerca. Tokrat je bila med ženskami uspešnejša Marjana, saj je dosegla solidno 4. mesto, Petra je bila uvrščena tik za njo na 5. mesto. V moški konkurenci je Pavel zasedel prav tako solidno 6. mesto, Vladan  pa je zasedel 7. mesto.
Po končanem tekmovanju smo imeli malo več časa za klepet in izmenjavo izkušenj z ostalimi tekmovalci. Povabili smo jih na naše državno prvenstvo v orientacijskem teku, ki bo letos junija v Novem Mestu. Upamo, da se bodo odzvali vabilu in da bomo spet imeli možnost skupnega druženja.
Naša ekipa je bila z udeležbo in uvrstitvami na avstrijskem državnem prvenstvu zelo zadovoljna. Prav tako s tamkajšnjim vzdušjem in enkratnim vremenom. Najbolj pa smo ponosni na to, da se je v primerjavi s tekmovanjem v preteklem letu, pokazal naš napredek. To pomeni, da nas naši kompasi usmerjajo po pravi poti.

Rejec Marjana

020304070910

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2019 podarili 0.5 % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb

   Mirna peč

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 117 gostov in ni članov .