Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineNasilje v družini, informacije o postopku na policiji – obvestilo

Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave je na uradni spletni strani policije objavila celovit pregled informacij o postopkih policije na področju nasilja v družini. Informacije so bile sestavljene in objavljene v želji približati vsem ljudem celovitost dela na področju nasilja v družini ter z namenom dati ustrezne in objektivne informacije žrtvam nasilja v družini, pa tudi vsem tistim, ki bi žrtvam radi pomagali, pa morda niso vedeli, kako.

Pričujoče informacije so nastale tudi v sodelovanju z nekaterimi nevladnimi organizacijami, zlasti s pobudami in predlogi, kaj vse naj bo objavljeno (npr. rubrika pogosta vprašanja), ali preprosto z njihovim soglasjem za objavo relevantne brošure na spletni strani slovenske Policije.

Informacije so objavljene na sledeči povezavi: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/67685-nasilje-v-druini-informacije-o-postopku-na-policiji.

Do njih pa je moč dostopati tudi po sledečem vrstnem redu: na spletni strani policije (http://www.policija.si) se ob levi strani nahaja pregled vsebin, klikniti je potrebno na »PREVENTIVA«, nato na »KRIMINALITETA« ali »OSEBNA VARNOST«. Tu se pojavita povezavi do celotne vsebine: »NASILJE V DRUŽINI - INFORMACIJE O POSTOPKU NA POLICIJI«.

V policiji smo prepričani, da je vsakršno nasilje, zlasti nad otroki in ženskami, huda kršitev človekovih pravic, zato vas vabimo, v kolikor je to za vas sprejemljivo, da na vaših spletnih straneh objavite povezavo do pričujočih informacij.

Dovolite, da na tem mestu omenimo, da je bil 25. november razglašen za Mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami in 10. december kot Mednarodni dan človekovih pravic, zato si toliko bolj prizadevamo, da bi bila ta informacija dostopna čim širši javnosti in da bi s skupnimi močmi pomagali žrtvam, posameznikom in različnim organizacijam na tem občutljivem področju.

V kolikor bi želeli to informacijo deliti še z drugimi organizacijami in posamezniki, da bodo lahko pomagali žrtvam, vam sporočamo, da podpiramo to pobudo in vas vabimo, da to storite.

Naprošamo vas, da nam posredujete povratno informacijo o vaših aktivnostih, ki ste jih morda izvedli na podlagi našega zaprosila; lahko tudi na naš uradni elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje,                                             Marjan Fank

Pripravil:                                                                               direktor uprave

Anton-Toni Klančnik, mag.                                                 višji kriminalistični svetnik

 

višji kriminalistični inšpektor

     specialist     

Ustavimo nasilje                                                                          

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2019 podarili 0.5 % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb

   Mirna peč

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 217 gostov in ni članov .