Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineNe pozabimo se zahvaliti

Vsi mi imamo mnogo stvari, za katere se lahko in smo tudi dolžni se zahvaliti nekomu. Za marsikoga je to Bog, starši, soprog, sosed, prijatelj, šef, ...

Poskusite tudi vi v vašem podjetju, društvu in v vašem osebnem življenju, napisati na list papirja vse dobrote, ki ste jih bili deležni v tem letu.

Tudi tiste, ki se vam morda zdijo samoumevne, pa to niso- in boste videli, da ste lahko hvaležni za mnogo stvari.

Sama se bom zahvalila marsikomu od vas, da lahko delam s toliko čudovitimi ljudmi, z bogatimi izkušnjami, s smislom za humor, s prijaznostjo in človeško toplino. Poleg problemov in stisk, vedno vidim tudi druge lastnosti človeka.

Kljub izgubi tako pomembnega čuta kot je sluh, ste ljudje z okvaro sluha heroji, da v slišečem okolju vzdržite tempo, ki je ubijalski celo za najbolj sposobne in polno čutne ljudi. V času, ko je tehnologija napredovala s svetlobno hitrostjo, ji marsikdo ni kos, v okolju, ko je človek človeku volk, ko primanjkuje časa za lastne osebne in družinske potrebe.

In ni pričakovati da bo kdo solidaren do drugačnih, do ljudi, ki pa ravno potrebujejo sočlovekov čas. Ta dragoceni čas in potrpljenje, da bo razumljen in da bo razumel.

Zato dragi prijatelji, moramo biti hvaležni za tiste, ki pa si vzamejo čas, ki nas potolažijo, poslušajo, pomagajo, ki nam stojijo ob strani.

Ljudje, ki naredijo vaše življenje bogato in drugačno, niso tisti z najvišjimi diplomami, niti z največ denarja ali najvišjimi nagradami. To so vsakdanji ljudje, ki jim ni vseeno. 

Časi so izredno težki, zato nič ne bo več tako kot je bilo. Vprašljiva so tudi društva v takšni obliki in vprašljivi so tudi programi kot jih izvajamo zadnja leta.

Ampak, to decembrsko soboto je bil poseben dan, veselili smo se skupaj, se preizkusili v kvizu znanja, družabnih igrah, plesu, spretnostnem testu, se med seboj informirali.

Zahvala gre članom, ki ste prinesli dobrote, potico, domač kruh, sladice, vino, okrasili smrečico in društveni prostor.

Vsem želimo srečno, zdravo in uspešno prihajajoče leto.

Vesela in Vladimir

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2019 podarili 0.5 % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb

   Mirna peč

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 185 gostov in ni članov .