Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineEni na kulturni proslavi, drugi na protestih

Moje roke so moj jezik. V petek, na Dan slovenskega znakovnega jezika, se je dogajalo. Dopoldan v Državnem svetu, kjer so pod geslom, Moje roke so moj jezik, eminentni izvajalci ministrstev, fakultet, zavodov, direktorata za invalide, gostje-poslanec evropskega parlamenta, predsednik Svetovne zveze gluhih, nagovarjali - predavali o pravicah gluhih otrok do kakovostne izobrazbe v znakovnem jeziku.

Zvečer pa je bila prireditev v hotelu Union, pod pokroviteljstvom predsednika Boruta Pahorja. Poleg slavnostnega govora ministrice za delo družino in socialne zadeve, so bili še drugi eminentni gostje, od varuhinje človekovih pravic, predstavniki ministrstev, predsednik Zveze DGNS, predstavniki Zavoda za tolmače, društev, javnih institucij, gluho slepi, s polžkovim vsadkom, slišeči, upokojeni dolgoletni delavci ,...Trije predstavniki, eden iz društva, eden iz Zveze in eden iz Zavoda za tolmače so prejeli priznanje za trud in promocijo znakovnega jezika. 

Organizator, Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije, je prireditev izpeljal kakovostno in na visokem nivoju. Bogat kulturni program so izvedli gluhi predstavniki, kar jim gre čestitat. Nagovori so bili kratki in jedrnati. Tolmači so izvrstno opravili svoje delo. Ljudje, polna dvorana, so bili zadovoljni, veseli in ponosni.

Grenak priokus temu slavnostnemu dnevu pa so doprinesli nekateri gluhi, ki so se odločili, da bodo protestirali na cesti in s transparenti.

Vesela Banić

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2019 podarili 0.5 % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb

   Mirna peč

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 392 gostov in ni članov .