Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineDa bi nam bilo dano puščati sledi

Večkrat me navdihne mantra Poslovnega toka, ki jo tedensko dobivam in prebiram in je tokrat podpisan avtor Jim Mathis.

Vedno sem si želela opravljati delo, ki se bo dotaknilo ljudi in bo trajalo, ki bo v ljudeh puščalo sledi. Zato bo tudi vredno mojega truda in časa.

Vsi imamo odmerjen čas življenja in zato želimo sebi in ljudem s katerimi delamo in se srečujemo pustiti sledi. Nekdo je res dober v gradnji stavb, pisanju knjig, nekdo se trudi iznajti zdravilo za smrtonosno bolezen, drugi ustvari nepozabno sliko ali kip.

Eden od razlogov zakaj sem uspešna pri delu z ljudmi je danost, urjenje v veščini komunikacije, ki sem jo razvila tokom desetletij izkušenj na različnih področjih, pomoč ljudem lajšati breme, ki nam nalaga življenje. In v vsakem od njih sem pustila sledi, ki bodo ostale, ko mene več ne bo. Delo in način kako delo opravljamo je odsev nas samih, dajemo da bi sprejemali. Žanjemo šele takrat, ko prej nekaj posejemo.

In ko se te spomne profesorica s fakultete po 35 letih, ko se te hvaležno spomne tovarniški delavec po 36 letih, ko se te razveseli udeleženec tabora po 16 letih, ko se romkinja po 25 letih spomne moje družine, ko se alkoholik po 25 letih abstinence zahvali za podporo, ko se….

Takrat ti je vse poplačano, takrat veš da si pustil sledi, da si dobro delal in da je bilo vredno. Takrat bi objel cel svet in takrat pozabiš na tiste male, nesrečne duše, ki nikoli ne bodo prestopile praga samozadostnosti, lažnega prevelikega ega, zmotnega občutka pomembnosti.

Zato ljudje, puščajte sledi. Če ste jih v iztekajočem letu pustili premalo, samo upate lahko, da vam življenje ponudi še eno priložnost v letu 2015.

Vesela Banić

Ponoci

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2019 podarili 0.5 % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb

   Mirna peč

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 405 gostov in ni članov .