DOZIS - Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineAdventni venčki

Prihajamo v čas, ko nam bo po domovih zadišalo po cimetovih piškotih, nas ogrelo ob soju adventnih sveč,

nam prebudilo otroške spomine na božič ob okušanju ingverjevega kruha, pitju kuhanega vina s pomarančami in klinčki ter nas bo praznično vzdušje obdalo s pozitivno energijo ob pogledu na lučke, ki nam bodo krasile božično jelko in dom.

Božič v današnjem času predstavlja lepo priložnost, da samemu sebi in svoji družini damo čas, se umirimo, v potrpežljivem pričakovanju preidemo v novo leto in si morda zadamo nove cilje, ki bi jim želeli iti naproti. Ljudje obhajanje božiča praznujejo na različne načine. Eden izmed teh nas spominja na pripravo in dekoriranje adventnega venčka ter simbolno prižiganje svečk štiri tedne zaporedoma pred božičem, ko so sveti kralji potovali na rojstvo Jezusa.

Razmišljanje, kako bomo pričakali božič, nam je utrnilo idejo, da bi letos v društvu DOZIS Dolenjske in Bele krajine aranžirali adventne venčke. Ideja je bila dobrodošla. Članice društva smo sklenile, da bomo venček preprosto izdelale iz smrekovih vej na okroglem ogrodju, nato pa ga dekorirale z ornamenti različnih materialov in barv. Na razpolago smo imele naravne kot umetne materiale. Prevladujoče barve so bile rdeča, zelena, zlata in srebrna. Okraski so bili enostavni, a hkrati s svojimi svetlikajočimi in bleščečimi barvami ekscentrični. Vsaka izmed nas je v venček prelila svoje trenutno vzdušje ter počutje, tako da smo ob zaključku delavnice lahko opazovali različne sestave svojih izdelkov. Bile smo zadovoljne. Piko na i pa je ob delavnici dodala vabljiva čokolada, ki je napravila odličen uvod v praznično vzdušje dobrot, ki nas čakajo v prihajajočem mesecu.

Nataša Kunej

Iskanje

Novomeški odmev

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2021 podarili  % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb  Žužemberk

   Mirna peč     Žužemberk

00

01a

01b

 

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

We have 52 guests and no members online