DOZIS - Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajinePiknik Dolenjske Toplice

Naše društvo je meseca septembra 2023 organiziralo piknik, tokrat na piknik prostoru v Kampu Dolenjske Toplice.

Za ta piknik sem vedel že prej, ker sem med dvomesečnim delom na društvu izdelal vabilo zanj. No, beseda je dala besedo in tega poletnega dne sem po dolgem času vnovič prišel na piknik.

Ker je bil lep dan, sem se od doma z avtom odpravil malo bolj zgodaj in šel po daljši poti skozi Dolenjsko pokrajino. Iz Trebnjega čez hrib v dolino proti Dobrniču, od tam proti Mirni Peči, naprej pa proti Straži in nazadnje v Dolenjske Toplice. Po malce ovinkasti poti pač, z nekaj postanki, da sem si napasel oči na idilični pokrajini.

Daljši poti navkljub sem prišel dokaj zgodaj, pa sem zavihal rokave in pomagal pri pripravah, predvsem pri postavljanju klopi in miz. Ker je fotograf, tj. oseba, odgovorna za fotografiranje, odpovedal, je njegova naloga padla name. Tako sem čez dan slikal čim več prizorov, poklepetal tako s starimi kot novimi obrazi in se z užitkom lotil največje atrakcije piknika, hrane z žara, ki so jo pripravili člani društva. Mlask. Aja, pa tudi pičiti sem se pustil za testiranje krvi. Še sem zdrav!

Po pojedini sem šel malo na sprehod po bližnji trim stezi. Pripeki navkljub je gozd nudil prijetno senco, trim steza pa je na več točkah nudila zanimive vaje. Malo pretegovanja in raztezanja, nato pa nazaj na piknik »plac«. Družba se je že pripravljala, da še sama osvoji trim stezo, jaz pa sem se zaspan in utrujen ter polnega želodca še poslovil in krenil domov. Tokrat brez ovinkov.

Po nekaj letih (le kdo bi jih štel) je lepo kdaj spet priti na piknik in kakšno besedo reči s starimi znanci ter spoznati nove. Naslednjič se vidimo na mednarodnem dnevu v Velenju!

Miha Petelin

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2023 podarili  % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb  Žužemberk

   Mirna peč     Žužemberk

00

01a

01b

 

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

We have 272 guests and no members online