Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineDP v orientacijskem teku 2011

V soboto,4.6.2011 smo se posamezniki iz društev gluhih in naglušnih Slovenije zbrali v Mariborskem parku, da smo se udeležili tekmovanja v orientacijskem teku. Sprva je bilo načrtovano, da se bo tekmovanje odvijalo na Pohorju, a je bil le-ta zaseden, saj so se tam odvijale športne igre. Ker smo kar precej oddaljeni od panonske regije, smo  od doma odšli že v zgodnjih jutranjih urah.

Z ženo Anico sva v Novem mestu pobrala še Rosano Blatnik, četrta udeleženka iz našega društva, Petra Šiler pa se je na pot podala s svojim avtomobilom. V Krškem sta se nam pridružila 2 člana iz tamkajšnjega društva Nato pa nas je pot vodila v Maribor. Vožnja ni bila nič kaj prijetna, saj je bilo ves čas megleno in oblačn in bali smo se, da bo tako tudi čez dan, a k sreči smo se zmotilii. Že ko smo prispeli v štajersko prestolnico nas je tam pričakalo sončno in suho vreme. Zbor tekmovalcev je bil ob 9.uri nato so sledili nagovori predstavnika društva MB, predsednika društva gluhih in naglušnih MB, ter delegata zveze g.Petriča. Prisluhnili smo tudi himni in kmalu za tem se je tekmovanje pričelo. Ob 10,30h je vsak tekmovalec dobil štartno številko, zemljevid in čip s katerim smo potrjevali  vsako obiskano točko med tekom. Med tekmovalci sta bili 2 minuti razlike ( v startu), tekmovali pa smo v različnih kategorijah po starosti: otroci, člani in veterani. Čeprav smo se nekateri tekmovanja udeležili prvič, je bil rezultat na koncu zadovoljiv. Pred začetkom smo bili živčni, ker nismo vedeli kako bomo tekmovali. A strah, da bi se izgubili neznano kam je bil odveč, saj je bila pot ustrezno označena. Na koncu se je vse lepo izšlo in veseli, ter zadovoljni smo prišli do ugotovitve, da sploh ni bilo tako težko. Orientacijski tek nas je vse zelo navdušil, zato smo sklenili, da se ga drugo leto vsekakor zopet udeležimo. Po koncu tekmovalnega dela  je ob 12.uri sledila podelitev medalj, nato pa smo se odpeljali do gostišča, kjer smo imeli kosilo. Vsem so noge postajale težke in utrujenost se je stopnjevala. Ob 17.uri smo se poslovili od ostalih ter se namenili proti Dolenjski. Med vračanjem nas je presenetilo močno deževje, tu in tam pa je zopet posijalo sonce.
Veseli, da smo bili del tega dogodka. Želimo še boljše uvrstitve prihodnje leto in še več zanimivih in nepozabnih dogodivščin v prijetni družbi prijateljev.

Janez Kocjan

Iskanje

Kje smoGlavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2020 podarili  % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb  Žužemberk

   Mirna peč     Žužemberk

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 90 gostov in ni članov .