Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineDržavno prvenstvo Avstrije v orientacijskem teku

Zgodaj zjutraj smo se zbrali in s kombijem odpravili po ostale prijavljene na Državno prvenstvo gluhih v orientacijskem teku v Avstriji.  Iz DGN severne Primorske smo se tekmovanj udeležili Marjana Rejec, Pavel Rejec in Vladan Vukajlovič, iz ostalih društev pa Tine Golob, Simon Oblak, Anton Špan iz Celja, ter Petra Šiler iz Dolenjske in Bele Krajine.

Po dolgih petih urah vožnje smo prispeli v Wiesing na Tirolskem. Bila je zelo lepa pokrajina z jezerom.

Veliko gluhih se je zbralo na tekmovanju. Bilo je več kategorij: moški in ženske, začetniki, gostje. Prejeli smo listič s kontrolnimi točkami in čip. Organizatorji so predstavili pravila. Preoblekli smo se in odpravili na 1 km oddaljeno štartno točko. Tekmovanje se je pričelo. Uspeli smo priti od starta do cilja, uspešno brez poškodb. Državno prvenstvo gluhih v orientacijskem teku Avstrije je bilo veliko bolj zahtevno kot so naša državna prvenstva. Tukaj je tek potekal skozi gozd, po hribu, med drevesi… Pri nas v Sloveniji pa je bolj na odprtem. Veseli smo, da smo vsi uspešno prišli na cilj.

Po zaključenem tekmovanju smo se odpravili v gostilno v mestu Weising. Tam je sledila slavnostna podelitev priznanj in medalj. Prišel je tudi podžupan. Pohvalil je vse tekmovalce in izrazil presenečenje nad sposobnostjo gluhih tekmovalcev. Zase meni, da bi se v gozdu izgubil.

Po napornem tekmovanju se je bilo prijetno še malo družiti z avstrijskimi prijatelji. Čakala pa nas je še dolga pot domov. Upam, da bomo nadaljevali sodelovanje in tudi v prihodnjih letih nastopali na avstrijskem tekmovanju v orientacijskem teku. Ob tej priložnosti se zahvaljujem tudi ZDGNS, ki nam je pokrila stroške prevoza, da smo se tekmovanja lahko tako številčno udeležili.

Podobna vsebina

Vladan Vukajlovič

DGN Severne Primorske

Iskanje

Kje smoGlavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2020 podarili  % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb  Žužemberk

   Mirna peč     Žužemberk

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 87 gostov in ni članov .