Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineDP v orientacijskem teku za M in Ž v Novem mestu 2013

Društvo gluhih in naglušnih Dolenjske in Bele krajine je bil letos organizator DP v orientacijskem teku M/Ž za gluhe v Novem mestu v soboto, 8.6.2013. Trasa je bila v Portovalu, ki je na seznamu Orientacijske zveze Slovenije, zunanji izvajalec je bil Orientacijski klub Brežice.

Prijavljenih je bilo 49 tekmovalcev, tekmovalo je 47 gluhih udeležencev iz 10 društev Slovenije ter eden predstavnik iz Avstrije.

Ob 9.30 uri je vse navzoče pozdravila koordinatorka društva za šport Šiler Petra, župan Novega mesta g. Alojzij Muhič ter delegat ŠZG Slovenije Robert Žlajpah.

Vsi so dobili za spomin majice in obesek z logom orientacijskega teka in našega društva.

Sofinancerji športne prireditve sta Fundacija za šport/Agencija za šport Novo mesto in Športna zveza gluhih Slovenije.

Na sobotnem prvenstvu je uspešno nastopila tudi ekipa 5 članov domačega društva. Edino medaljo je s tretjim mestom v kategoriji do 49. leta med Ž osvojila Petra Šiler, v isti kategoriji je bila Anica Kocjan četrta, med moškimi je bil Janez Kocjan osmi, Vahid Redžić pa enajsti, medtem ko je bil Miha Petelin, ki je dosegel tretji najboljši izid med moškimi do 34. leta, diskvalificiran zaradi nerazumevanja pravil tekmovanja.

Ob 13.30 so bili razglašeni rezultati, podelitev medalj ter za nehvaležno četrto, peto in šesto mesto simbolične nagrade. Najboljši izid je dosegel gost iz Avstrije Herbert Kanai, ki je nastopil izven konkurence. V posameznih kategorijah so naslove državnih prvakov osvojili Žiga Bedenik (Maribor) med moškimi do 34. leta, Vladan Vukajlovič (Severna Primorska) med moškimi do 49. leta, Pavel Rejec (Severna Primorska) med moškimi nad 50. letom, Maja Kuzma (MDG Ljubljana) med ženskami do 24. leta, Marjana Rejec (Severna Primorska) med ženskami do 49. leta Rafaela Demir (Severna Primorska) med ženskami nad 50. letom, medtem ko sta v kategoriji do 21. leta nastopila le Deja Peperko (Celje) med dekleti in Tomi Strel (Severna Primorska) med fanti.

Tekmovanje je potekalo v sončnem vremenu, po gozdu in v prijetnem vzdušju. En tekmovalec je bil zaradi nerazumevanja-komunikacije diskvalificiran.

En tekmovalec pa si je poškodoval nogo in smo ga odpeljali v oskrbo v bolnišnico Novo mesto.

Prišlo je kar nekaj predstavnikov medijev, kar nas veseli in bodo objavili dogodek širši javnosti.

Zahvaljujemo se zunanjemu izvajalcu za dobro izpeljavo in hitro posredovane rezultate, prostovoljcem, vabljenim gostom, tolmaču, Agenciji za šport in sofinancerjema, da smo odlično izpeljali športno prireditev.

Obiskovalci so si ogledali naše mesto ter se še popoldne družili med seboj na skupnem kosilu. Gluhim je šport tudi privlačen način za svoje socializacijske potrebe, saj je znano da so slepi odtujeni od stvari in gluhi od ljudi!

Vesela Banić

Iskanje

Kje smo

Glavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2020 podarili  % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb  Žužemberk

   Mirna peč     Žužemberk

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 454 gostov in ni članov .