Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajineSlovenski kegljači v Splitu

Lepo pozdravljeni vsi člani društva, še posebej ljubitelji kegljanja. Drugo leto zapored sem bil uvrščen v gluho reprezentanco SLO v kegljanju. Letos, v juliju smo imeli 4 dnevno tekmovanje v Splitu . Kot ekipa smo dosegli 4. mesto, posamično je bil odličen kolega Peperko Aleš, ki je dosegel drugo mesto, enako tudi v sprintu.

Sam s svojim nastopom nisem zadovoljen, lahko rečem celo, da sem bil razočaran. Pravila so, da tekmujemo brez slušnih aparatov, kar bi dela velike probleme pri ravnotežju in stabilnosti (imam umetna srednja ušesa). Glede organizacije tega meddržavnega tekmovanja, lahko ocenim samo: slabo,slabo. Hrvati so si celo dovolili, da so v ekipo uvrstili slišeče kegljače, kar je več kot nepošteno do nas ostalih. Bilo je še nedopustnih pomanjkljivosti: izpad elektrike, sodniki, okvare na kegljišču, hrana, namestitev. Naša ekipa je bila nameščena cca 15km stran od Splita. Svetlejša stran tega tekmovanja je medsebojno druženje in informiranje, kolegi po isti invalidnosti, kakor tudi predstavljanje naše majhne države iz društev gluhih in naglušnih Slovenije. Moram povedati, da smo bili zelo veseli in ponosni, ko nas je prišel obiskat predsednik Zveze DGN Slovenije, g. Veršič s soprogo. Na njegovo povabilo smo se pri povratku domov odzvali in se ustavili pri njemu v Vinjercu, kjer je letoval. Preživeli smo nekaj zelo prijetnih uric. Pri meni doma, v Semiču, nas je že čakalo kosilo. Razšli se z obljubami in upanjem v boljše rezultate naslednje leto, na evropskem prvenstvu v Celju.

Potrebno bo pridobiti nekaj mlajših kegljačev, veliko več trenirati za tako veliko tekmovanje kot je evropsko prvenstvo, 2 ekipi: SLO A+ SLO B, ter vložiti nekaj več denarja za stroške treningov kegljačev.

Kegljaški pozdrav- Čim več!

Drago Draganjac

Iskanje

Kje smoGlavni trg 11, 8000 Novo mesto

Uradne ure in kontakt

Ponedeljek   08:00 – 14:00

Torek          08:00 – 14:00

Sreda          10:00 – 12:00

                  14:00 – 16:00

GSM: 041 340 267

TEL: 07 332 47 77

dgnnm56@gmail.com

Klicni center za osebe z okvaro sluha

URL: Klicni center

GSM: 031 777 600

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem, ki ste v letu 2020 podarili  % dohodnine. Naprošamo občane, da darujejo Društvu oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine.

Sofinancerji

FIHO

 logo gns

monm

 

 

Občina Metlika grb Občina Semič grb

    Metlika            Semič

Občina Šentjernej grb Obcina Mirna

  Šentjernej         Mirna

Obcina Skocjan grb Obcina Sentrupert

  Škocjan         Šentrupert

Obcina Straza dolenjsketoplice

   Straža           Dol. Toplice

 Obcina Crnomelj Obcina Trebnje grb

  Črnomelj          Trebnje 

Občina Mirna Peč grb  Žužemberk

   Mirna peč     Žužemberk

Sledite nam

F1  Y

Kdo je na strani

Na strani je 389 gostov in ni članov .